úterý 7. září 2010

Den rekordů 2010

O letošním závodě Den rekordů jsme se rozhodli s Pepou OK1FKD udělat expedici mimo tradiční QTH v Krušných horách. Pepa zná okolí Kláštera Teplá a tak byl vybrán Autokemp Betlém, na břehu rybníka Betlém v JN69KW. Asl celkem příznivá, 670m/nm. Do všech směrů volná planina a tak jsme doufali, že by to tam mohlo chodit.

Ale opak byla pravda. Do oné volné planiny zřejmě vadily vysoké stromy. Sice byly v povzdálí od naší chatky ale asi překážely.
Zařízení TR751E + PA 100W, anténa sice továrni Diamond A144S10, 10 element, ale jen 2,13m dlouhá na stožáru cca 8m. Anténa na rotátoru vedle pronajaté 4 lůžkové chatky. Mimochodem pohodlná chatička vybavená lůžky, lednicí a stolkem + židle, takže pohodlí a pohoda. Vzhledem k ochlazeni jsme si přivezli elektrická kamínka. Hodily se.

Zabydleli jsme se, nainstalovali v klidu anténu a radio. V pohodě jsme stihli začátek závodu, ale QSO přibývala nějak pomalu. Postupně se log plnil, poměrně dost QSO se nezvykle dělalo na CW. Oproti Krušným horám a našemu tradičnímu QTH v JO60OK byl do všech směrů božský klid. Žádné prasení elektráren a rozvoden jako v K.h. No ale to bylo asi jediné přijímací plus na kótě. Další velký plus bylo zázemí chatky a kempu. Jak hygienické zázemí na slušné úrovni, tak 50m do hospůdky s točeným G10. To v K.h. opravdu nemáme. Také jsme této výhody řádně využili a přivezli jsme si sebou půllitry zvané ucha pro donášení pochutiny tzv. přes ulici.



Já jsem šel ve 22.30 chrnět a Pepa seděl  u radia do 4 hod do rána. Ale žádná sláva se nekonala, i když na sever se nějaké DXy dělaly. Ani jeden I a ani jeden F tentokrát. Nakonec bylo spácháno 185 QSO,12 DXCC, 41 locatorů a 43090 bodů. Expedice splnila účel. Vyzkoušeli jsme si QTH bez průmyslového rušení, udělali si hezký výlet, počasí také vyšlo pěkné. V sobotu večer jsme měli návštěvu, obasadila nám anténu. Viz foto. Hejno vlaštovek. Asi si přiletěly ohřát drápky VF energií před odletem do teplých krajů.

Více fotek z výletu zde 

Žádné komentáře:

Okomentovat